ASB ARTZUID datum 1000px 500dpi

ARTZUID start 1 juli

ARTZUID-Joseph Klibansky - work inprogress 1 (2)
Beste [subscriber:firstname | default:lezer],

Allereerst wil ik jullie allen heel hartelijk danken voor de donaties van de afgelopen maanden aan stichting Art Zuid. Het is hartverwarmend te weten dat we een breed draagvlak hebben in de buurt, zowel bij de bewoners als bij de bedrijven. Samen maken we ARTZUID en dat is iets waar we met zijn allen trots op mogen zijn. Ook het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Bankgiro Loterij, Stadsdeel Zuid en de gemeente Amsterdam steunen ARTZUID 2021.

De zevende editie van ARTZUID start op 1 juli a.s. Door de coronamaatregelen gaan we zes weken later dan gepland van start. De nieuwe aanvangsdatum is vastgesteld in overleg met de gemeente. Dit betekent dat de einddatum opschuift naar 17 oktober 2021. Half juni start de opbouw. We moeten dus nog even geduld hebben. Het wachten zal worden beloond, want de beeldenselectie is uitmuntend dit jaar. Op de foto een inkijkje in het atelier van Joseph Klibansky die speciaal voor ARTZUID 2021 een nieuwe sculptuur heeft ontworpen. Wij zijn erg blij met deze primeur die op de hoek Apollolaan/Beethovenstraat komt te staan!

Om de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers te garanderen is een éénrichting wandelroute ontwikkeld en worden de beelden minimaal 50 meter van elkaar gepositioneerd. Met de beeldenroute benutten we de groene ruimte in Amsterdam en dragen we bij aan het ontlasten van de drukte in de stadsparken. Samen met de kunstenaars kijken wij ernaar uit om met ARTZUID op 1 juli het nieuwe ‘festivalseizoen’ te kunnen openen. Ik hoop jullie allen deze zomer te ontmoeten bij ons paviljoen op de Minervalaan.

Cintha van Heeswijck
Stichting Art Zuid

Ralph Keuning curator ARTZUID 2021

Ralph Keuning Curator ARTZUID
De nieuwe curator van ARTZUID 2021 is Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis. Hij staat bekend als een eigenzinnige kunsthistoricus met een uitstekende kennis van hedendaagse sculptuur. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en werkte twaalf jaar bij het Kröller Müller Museum. Vanaf 2007 runt hij De Fundatie in Zwolle en de beeldentuin bij het kasteel in Heino.

Voor ARTZUID 2021 ‘Imagine’ heeft curator Ralph Keuning 50 beelden van maatschappelijk geëngageerde kunstenaars geselecteerd die doorgaans figuratief en expressief werken. Pauline Burmann, Tanya Rumpff, Paul Goede en Stefan van Raay hebben geholpen bij het selectieproces. Ralph Keuning zegt over de tentoonstelling: "Juist nu in een tijd van sterke meningen en harde discussies is een open ontmoetingsplaats van kunst belangrijk. Het werk van de deelnemende kunstenaars aan ARTZUID is zowel activistisch als beschouwend en zeer divers. Juist die pluriformiteit, artistiek en ideologisch, geeft stof tot gesprek en zet aan tot nadenken over de actuele maatschappelijke thema’s.”

Deelnemende kunstenaars zijn onder meer: Leiko Ikamura, Ugo Rondinone, Ursula Rydingsvard, Jean Marie Appriou, Klara Kristalova, Joseph Klibansky, Tirzo Martha, Zhan Wang, Lin May Saeed, Jaume Plensa, Nelson Carillho, Jonathan Meese en Arne Quinze.

Samen helpen we ARTZUID een Tikkie

ARTZUID Tikkie
De afgelopen maand startte onze crowdfund-actie Help ARTZUID een Tikkie. Inmiddels hebben we het mooie bedrag van €4000 opgehaald. Onze doelstelling is om het werk van Jean Marie Appriou, een jong aanstormend talent, via deze actie te sponsoren. Daarvoor is nog €11.000 nodig. Wij hopen van harte dat dit de komende maand met alle hulp gaat lukken!

Appriou geeft in zijn sculpturen een nieuwe poëtische vorm aan dieren. Voor ARTZUID staan deze vier meter hoge een-bultige kamelen met luchtweerspiegeling gereserveerd. Het lijkt ons geweldig dit werk te tonen naast de nieuwe klimaatinstallatie van Rob Voerman die over de opwarming van de aarde gaat. Appriou maakt met klei en foam zijn modellen die hij op groot formaat in aluminium laat gieten. De grillige texturen en zilverachtige oppervlakken van de beelden creëren een dynamisch spel van licht en schaduw en geven een dromerige energie.

Wil jij dit beeld ook steunen met een Tikkie? Klik dan op de afbeelding, of scan de QR code. Onze vraag is om deze inzamelingsactie te delen met familie, collega's en vrienden. ARTZUID maken we immers samen! Help een Tikkie.

ART CAMP in de schoolvakanties

ARTZUID ARTCAMP
ARTZUID ART CAMP is het leukste kunstkamp van Amsterdam! Kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar gaan een week lang samen aan de slag om aan de hand van een thema verschillende kunstopdrachten te maken. Zij werken ideeën uit en leren kunst te maken met verschillende technieken en materialen. Eind van de week presenteren de kinderen hun kunstwerken in een tentoonstelling voor ouders en vrienden. Vanzelfsprekend is er voldoende tijd om buiten te spelen en bezoeken we een kunstcollectie op de Zuidas. Het kamp is van maandag tot en met vrijdag van 9-17 uur.

Schrijf je kind nu in voor het mei en zomer ART CAMP en wees verzekerd van deelname!

Kampweken ART CAMP 2021:
Meivakantie 3 - 7 mei 2021
Zomervakantie 12 - 16 juli 2021
Zomervakantie 19 - 23 juli 2021
Zomervakantie 26 - 30 juli 2021
Zomervakantie 2 - 6 augustus 2021
Zomervakantie 9 - 13 augustus 2021
Zomervakantie 16 - 20 augustus 2021
Herfstvakantie 18 - 22 oktober 2021

NIEUW: ARTZUID Kleurboek

artzuid kleurboek
Wist je dat we tijdens het kleuren onze hersenen kunnen uitschakelen, onszelf ontkoppelen en helemaal kunnen ontspannen. Het helpt ons om even aan de wereld te ontsnappen, om onze creativiteit te bevorderen, om met onszelf in contact te komen en onze verbeelding de vrije hand te geven.

In samenwerking met illustrator René van Asselt is dit vrolijke kleurboek voor jong en oud tot stand gekomen. Het boek bevat 24 exclusieve illustraties van de meest populaire beelden die de afgelopen twaalf jaar op ARTZUID hebben gestaan. Het boek is een feestje voor het oog!

Wees er als eerste bij en pre-order het ARTZUID kleurboek. Let op: Levering van de kleurboeken is vanaf 12 april 2021.

In de kijker: BankGiro Loterij

Copy of ARTZUID Groeps Tour
De BankGiro Loterij steunt ARTZUID sinds 2017 en daar zijn we enorm blij mee. Net als voorgaande edities kunnen BankGiro Loterij VIP-KAARThouders zich tijdens de Amsterdam Sculptuur Biënnale – ARTZUID 2021 via de ARTZUID website gratis inschrijven voor een exclusieve kunsthistorische rondleiding langs de beelden op de Apollolaan en Minervalaan.

De BankGiro Loterij steunt organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland. Dankzij de deelnemers kon de loterij over 2020 € 83,5 miljoen bijdragen aan topinstellingen die zich inzetten voor cultuur in Nederland en daarom staan ze deze keer in de kijker in onze nieuwsbrief. Indien u deelnemer wilt worden van de BankGiro Loterij dan ontvangt u exclusieve uitnodigingen voor rondleidingen bij verschillende spraakmakende tentoonstellingen in Nederland. Bovendien gaat 40% van je inleg direct naar ARTZUID als je gaat meespelen via onderstaande link!

ARTZUID Tours wandel je mee?

ARTZUID Groepstour
De kunstwandelingen gaan vanaf 1 juli weer van start! De ARTZUID 2021 tour langs de beeldenroute duurt 1,5 uur. Tijdens de wandeling kom je alles te weten over het thema van de tentoonstelling, de beelden en de kunstenaars. Onze kunsthistorische rondleiders dragen een audioversterker waardoor ze goed verstaanbaar zijn en je veilig 1,5 meter afstand kunt houden. De groepsgrootte is afhankelijk van wat is toegestaan.

Boek nu en ontvang 10% korting op de ARTZUID tours & Hildo Krop Tours
Gebruik de kortingscode: VROEGBOEK10
LET OP! De actie geldt tot 10 april

Verjaardag vieren bij ARTZUID

DSC_2862_tn
Is jouw knutselaar binnenkort jarig en ben je op zoek naar een origineel en creatief kinderfeestje? Vier het samen met vrienden en vriendinnen in het versierde atelier van ARTZUID! Na het uitpakken van de cadeaus gaan we lekker knutselen in ons versierde atelier. Wat het extra leuk maakt, je mag zelf een thema aandragen en iedereen heeft aan het eind van de dag een prachtig kunstwerkje om mee naar huis te nemen!
  • Voor kids van 5 t/m 15 jaar oud.
  • Verjaardagsfeestjes alleen op zaterdagen.
  • 2.5 uur feest vieren en knutselen: Van 10:00 – 12:30 uur of van 15.00 – 17.30 uur.
ArtZuid Logo 300px

Maakt kunst toegankelijk voor iedereen.

facebook instagram pinterest twitter 
sponsors ARTZUID