Natasja Alers

Natasja Alers

Voor mij zijn lichaam en geest diep met elkaar verbonden en dit laat ik terugkomen in mijn werk. Het is een persoonlijke zoektocht naar wat ik voel en de buitenwereld wil vertellen.’

Naam: Natasja Alers
Geboren: Nederland, 1987

ARTZUID editie(s): ARTZUID 2021

Social Media: Instagram

Over Natasja Alers

Natasja Alers combineert uiteenlopende disciplines: keramiek, installaties, olieverfschilderijen en collages. Ze groeide op in Den Haag en studeerde in 2012 af aan de afdeling Keramiek van de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam. Daarna volgde ze een opleiding beeldende kunst aan de Weissensee KunstHochschule in Berlijn. Ze werkt ze als autonoom artiest, dj, kunst en codirecteur van Grauzone festival. Spanning, kwetsbaarheid en paradoxale gevoelens staan ​​centraal in haar autonome werk.

Ze richt zich op de innerlijke wereld van het menselijk lichaam. Alers speelt met de verwachtingen van de kijker. Haar werk trekt visueel aan, trekt je dichterbij, maar kruipt ook onder je huid. Door het gebeeldhouwde lichaam van binnenuit te duwen en uit te rekken, verhoogt het spanning en kwetsbaarheid in het materiaal. De glazuren en de specifieke kleurencombinatie verwijzen naar het herdefiniëren van de huid van de sculptuur.

Ook maakt Natasja Alers series, waarvan alle stukken unieke prototypes zijn. Bijvoorbeeld de tepelvaas in een beperkte oplage: afdrukken van tepels vormen een functionele vaas. Het object nodigt uit om aangeraakt te worden, maar stelt tegelijkertijd de taboe op het vrouwelijk lichaamsdeel aan de orde. Alle vazen zijn met de hand gemaakt en de drie kleuren glazuur lopen tijdens het bakken door elkaar heen, waardoor elke vaas anders is.

Daarnaast werkt Alers met plakken klei, die ze de juiste vorm geeft en dan combineert met de in de mallen afgedrukte elementen. Het zijn als het ware collages in klei. De overgangen tussen de vormen zijn vloeiend en lichaamsdelen zijn vaak niet meer te herkennen.

Dit was goed te zien tijdens ARTZUID 2021, waar twee sculpturen van haar te zien waren: A Fluid Touch (2020) en Breast Party XL (2021); laatstgenoemde werk maakte ze speciaal voor deze editie.

Kunstwerken op ARTZUID

Gerelateerde producten

ARTZUID Groeps Tour
Tours

Boek nu

ARTZUID Cadeaus
ARTZUID Cadeaus

Bestel nu

Artist Boek
Artist Boeken

Bestel nu

Beeldenmagazine
Beeldenmagazine

Bestel nu

ARTZUID ART CAMP
ART CAMP

Boek nu