Activiteiten & samenwerkingen

Naast rondleidingen vinden tijdens de Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID andere activiteiten plaats, zoals artist talks en lezingen. Ook werkt stichting Art Zuid samen met andere steden en culturele organisaties.

Activiteiten

Cursus: Leren kijken naar Kunst I

Hoe ontstond de misvatting dat beelden in de klassieke oudheid wit waren? Welke invloed had Auguste Rodin op de ontwikkeling van de moderne beeldhouwkunst? Waarom leidde de ontdekking van de verftube tot een revolutie in de schilderkunst? In de cursus Leren kijken naar kunst wordt antwoord gegeven op onder meer deze vragen.

Docente Diana Kostman deelt haar passie voor de kunsten graag en heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het geven van cursussen, lezingen en rondleidingen. Ze studeerde Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de UvA. Sinds 2015 verzorgt zij voor ARTZUID rondleidingen.

Bekijk de beschikbaarheid in onze webshop.

Leren kunst kijken

Artist Talks

Ontmoet de kunstenaars van ARTZUID persoonlijk!

Tijdens ARTZUID 2023 vinden de Artist Talks weer plaats. Kunstenaar vertellen over de ontwikkeling hun oeuvre. Ze gaan dieper in op het werkproces. Aansluitend wordt er een kijkje genomen bij het kunstwerk op de tentoonstelling. U krijgt hierbij de gelegenheid vragen te stellen.

  • ±1 uur durende Artist Talk.
  • Ontmoet de kunstenaar persoonlijk.
  • Luister naar verhalen achter het kunstwerk.
  • Locatie: Informatiepaviljoen ARTZUID (Minervalaan 1).
  • De agenda van de Artist Talks wordt begin juli 2023 bekend gemaakt via onze nieuwsbrief.
  • Reserveren is noodzakelijk.
Iris Le Rütte - artist talk

Samenwerkingen

Hildo Krop Jubileumjaar

In 2020 was het vijftig jaar geleden dat kunstenaar Hildo Krop (1884-1970) in het harnas stierf. Veertig jaar lang was hij de stadsbeeldhouwer van Amsterdam. Met het themajaar Hildo Krop 2020 wordt door verschillende organisaties stilgestaan bij de betekenis van Krop als kunstenaar en idealist. Hieruit is een samenwerking voortgekomen met het Grand Hotel Amrâth Amsterdam, Hildo Krop Museum, het Stedelijk Museum Amsterdam, ARCAM en Museum het Schip.

ARTZUID heeft n.a.v. deze samenwerking in 2020 de Hildo Krop Tour gestart. Ook dit jaar is het weer mogelijk om de Hildo Krop Tour te boeken.

stichting art zuid Gevelbeelden tour Hildo Krop