Activiteiten & samenwerkingen

Naast rondleidingen vinden tijdens de Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID andere activiteiten plaats, zoals Artist Talks en lezingen. Ook werkt stichting Art Zuid samen met andere steden en culturele organisaties.

Activiteiten

Cursus II: Leren kijken naar moderne kunst

Een boeiende ontdekkingsreis langs de vele stromingen van de moderne kunst.

Moderne kunst fascineert en spreekt tot de verbeelding, maar kan soms ook enigszins intimiderend overkomen. In deze cursusreeks zullen we ingaan op hoe de kunst uit de 20 e en 21e eeuw bekeken kan worden. Wat zijn de verhalen achter de kunstwerken? Hoe ontstonden de kunstvormen en wat vragen zij van ons als toeschouwer? De cursus is een boeiende ontdekkingsreis langs de vele stijlen binnen de moderne kunst. Na het volgen van deze cursus beleef je nog meer plezier aan het bezoeken van tentoonstellingen van moderne en hedendaagse kunst.

Docente Diana Kostman deelt haar passie voor de kunsten graag en heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het geven van cursussen, lezingen en rondleidingen. Ze studeerde Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de UvA. Sinds 2015 verzorgt zij voor ARTZUID rondleidingen.

Bekijk de beschikbaarheid in onze webshop.

Leer kijken naar kunst

Artist Talks

Ontmoet de kunstenaars van ARTZUID persoonlijk!

Tijdens ARTZUID 2023 vinden de Artist Talks weer plaats. Kunstenaar vertellen over de ontwikkeling hun oeuvre. Ze gaan dieper in op het werkproces. Aansluitend wordt er een kijkje genomen bij het kunstwerk op de tentoonstelling. U krijgt hierbij de gelegenheid vragen te stellen.

  • Artist Talk van ca. een uur.
  • Ontmoet de kunstenaar persoonlijk.
  • Luister naar verhalen achter het kunstwerk.
  • Locatie: Informatiepaviljoen ARTZUID (Minervalaan 1).
  • De agenda van de Artist Talks wordt begin juli 2023 bekend gemaakt via onze nieuwsbrief.
  • Reserveren is noodzakelijk.
Iris Le Rütte - artist talk