Word je ook Vriend van ARTZUID?

De teller staat nu op 407 Vrienden.

Stichting Art Zuid heeft momenteel 407 vrienden. Met jouw hulp wil de stichting dit jaar groeien naar 500 vrienden. Als Vriend steun je kunstenaars en de ArtZuid organisatie, die geen overheidssubsidie ontvangt. Help je mee om ons doel te bereiken? Vriend word je al met een bijdrage vanaf € 75 per jaar. Als Vriend ontvang je de openingsuitnodiging voor 16 mei 2025, de tentoonstellingscatalogus en kun je deelnemen aan de vriendenrondleiding. Samen maken we ARTZUID! Word jij een van onze nieuwe Vrienden? Druk op de knop hieronder.

“ARTZUID is absoluut een verrijking voor de buurt. Als buurtgenoot wil ik daar onderdeel van zijn; ARTZUID maken we samen!”

Om ARTZUID mogelijk te maken, zoekt stichting Art Zuid meer Vrienden. Bewoners en beeldenliefhebbers die ons een warm hart toedragen en het belangrijk vinden dat ARTZUID steeds weer wordt georganiseerd. Vrienden zorgen ook dat iedere editie Nederlandse kunstenaars kunnen experimenteren om nieuwe beelden te maken. Leerlingen van scholen uit basis- en voortgezet onderwijs tijdens hun bezoek spelenderwijs kennis maken met beeldende kunst op de prachtige groene lanen van Berlages Plan Zuid. Zo leert een nieuwe generatie kunst waarderen en beleven.

”Als buurt maken we ARTZUID samen.”

Stichting Art Zuid organiseert al 15 jaar de beeldententoonstelling ARTZUID op de groene lanen van Berlages Plan-Zuid. ARTZUID is van een buurtinitiatief uitgegroeid tot een belangrijke kunstmanifestatie, waar we allemaal trots op mogen zijn. Elke twee jaar is ARTZUID een levendige ontmoetingsplek tussen kunst en bezoekers. Nieuwe sculpturen van jong talent worden afgewisseld met beelden van moderne (inter)nationale meesters. De beeldententoonstelling vindt plaats op de Apollolaan en de Minervalaan en is voor iedereen gratis toegankelijk. Bezoekers en kunstenaars omarmen ARTZUID, maar de Vrienden zijn onmisbaar.

ARTZUID ANBI
Stenen Vrienden van ARTZUID ontvangen gratis:
 • Tentoonstellingscatalogus ARTZUID
 • Vriendenrondleiding
 • Periodiek digitale nieuwsbrief

Voor €75,- per jaar

Stalen Vrienden van ARTZUID ontvangen gratis:
 • Tentoonstellingscatalogus ARTZUID
 • Vriendenrondleiding
 • Periodieke nieuwsbrief
 • 10 ansichtkaarten

Voor €150,- per jaar;

Bronzen Vrienden van ARTZUID ontvangen gratis:
 • Tentoonstellingscatalogus ARTZUID
 • Privé rondleiding (max. 10 personen)
 • Periodieke nieuwsbrief
 • 10 ansichtkaarten

€500,- per jaar

Doneer eenmalig:

 • Bepaal zelf hoeveel je wilt doneren.

Help ARTZUID een Tikkie

Help ARTZUID een Tikkie!
 • Eenmalige donatie
 • Steun ARTZUID en deel deze aktie met je vrienden

Steun ARTZUID

ARTZUID is een verrijking van de buurt en door gesprekken die spontaan onstaan bij de beelden draagt ARTZUID bij aan een open samenleving. Om te blijven doen wat we doen, hebben we meer Vrienden nodig: liefhebbers die ARTZUID een warm hart toedragen en de stichting financieel willen en kunnen steunen. We geven ook graag terug aan onze Vrienden:

De Vriendenschap is elk jaar opzegbaar door voor 1 januari een bericht te sturen naar communicatie@artzuid.nl.

Doneren met fiscaal voordeel

Stichting Art Zuid is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Donaties zijn 1,25 x aftrekbaar van de inkomensbelasting. Stichting Art Zuid gebruikt deze donaties voor de realisatie van de beeldententoonstelling ARTZUID.

Sponsors van ARTZUID

De afgelopen jaren heeft het bedrijfsleven stichting Art Zuid in toenemende mate omarmd. De steun van de Ondernemende bewoners uit Zuid en het bedrijfsleven zijn het fundament om de tweejaarlijkse beeldententoonstelling op de Apollolaan en Minervalaan te bekostigen. De stichting is trots op deze particulieren en bedrijven die de beeldenroute voor de stad Amsterdam mogelijk maken.

Wil jij als ondernemer je ook aansluiten bij deze club van bedrijven? Laat het ons weten via sponsoring@artzuid.nl.

Doneren met fiscaal voordeel

Stichting Art Zuid is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Je gift is fiscaal aftrekbaar van de winstbelasting. De aftrek mag verhoogd worden met 50% tot een max. van € 2.500. Dit betekent dat bij een donatie van € 10.000, een bedrag van € 12.500 mag worden afgetrokken van de winstbelasting.

Cultuurfondsen

Sponsors & samenwerkingspartners