ARTZUID

ARTZUID is dé Sculptuur Biënnale van Nederland. Iedere twee jaar staan er gedurende vier maanden vijftig spraakmakende beelden tentoongesteld op de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan in Amsterdam Zuid. Onze missie is om met een beeldenselectie van museale kwaliteit een nieuwe ontmoetingsplek te creëren. ARTZUID maakt kunst gratis toegankelijk voor iedereen. De negende editie van de Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID vindt plaats van mei t/m september 2025.

ARTZUID

Beeldententoonstelling

Van mei tot en met september 2025 vind de 9e editie van ARTZUID plaats. De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling van 50 sculpturen op de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan in architect Berlages monumentale Plan Zuid.

Samensteller van de tentoonstelling wordt volgend jaar bekend gemaakt. In het verleden hebben de volgende curatoren ARTZUID samengesteld: Rudi Fuchs, Henk van Os, Jan Cremer, Michiel Romeyn & Roberto Meyer, Jhim Lamoree, Maarten Bertheux, Ralph Keuning en Jasper Krabbé.

Volgens Rudi Fuchs is ARTZUID uniek in de wereld. Hij kent geen andere biënnale die zich uitsluitend op buitensculptuur richt. Het bijzondere van een tentoonstelling in de openbare ruimte is dat iedereen ervan kan genieten.

Route Amsterdam Sculptuur Biënnale

artzuid plattegrond

Bezoekersinformatie

ARTZUID 2025 vind plaats van mei t/m september 2025. Het startpunt van de beeldenroute is het ARTZUID Informatiepaviljoen op de groenstrook ter hoogte van Minervalaan 1, Amsterdam. De beeldenroute loopt langs de Minervalaan en Apollolaan.

Openingstijden

Gedurende de beeldententoonstelling in 2025 is het ARTZUID Informatiepaviljoen dagelijks open tussen 10.00 – 18.00 uur.

Informatiepaviljoen

In het ARTZUID Informatiepaviljoen wordt je welkom geheten door de ARTZUID vrijwilligers. Zij geven je informatie over de tentoonstelling. Het paviljoen is startpunt van de instaprondleidingen in de weekends om 13 uur. Verder zijn er te koop: de routekaart, catalogus, ansichtkaarten, mokken, Beeldenmagazine en miniatuurbeeldjes van de deelnemende kunstenaars. Ook is er een bar voor een hapje en drankje. Bezoekers kunnen gebruik maken van het toilet in het nabijgelegen Hilton Hotel. Er is gratis WiFi beschikbaar, waarmee je de ARTZUID app kunt downloaden. De routekaart, catalogus en rondleiding kunnen ook besteld worden in onze webshop. Let op, dat de verzendtijd vier dagen kan zijn.

Rondleidingen

Tijdens ARTZUID 2025 vinden iedere zaterdag en zondag om 13.00 uur de ARTZUID instaprondleidingen plaats. Ook kun je een privé-rondleiding boeken op een dag en tijd naar keuze voor je eigen gezelschap. Het hele jaar door bieden we verschillende andere tours aan. Bekijk alle mogelijkheden voor rondleidingen onder ARTZUID rondleidingen.

Educatieprogramma

Neem je klas mee naar de ARTZUID tentoonstelling en doe samen de kindertour met opdrachten. Voor creatieve kids tussen 6-12 jaar is er tijdens de vakanties ook ons ART CAMP.

Bij ARTZUID valt veel te leren én te beleven! Bekijk ons programma voor alle activiteiten voor kinderen.

Wat anderen zeggen over ARTZUID
ARTZUID
4.4
Gebaseerd op 293 beoordelingen
powered by Google
Laurens van ZendenLaurens van Zenden
21:19 27 Nov 21
Het was opnieuw genieten van de mooie sculpturen, dit mooie deel van Amsterdam en van de algehele sfeer, mede dank zij de inzet van alle vrijwilligers. Net zoals bij de vorige edities kwam ik meermalen, steeds met andere vrienden. Dit jaar had ik een logé uit New York. Ook hij heeft volop genoten. Ik kijk nu alweer uit naar de volgende edities!
Noepy Beckers-TestaNoepy Beckers-Testa
22:25 26 Nov 21
Ook dit jaar weer een prachtige editie. Indrukwekkend hoe de mooiste beelden uit de hele wereld "gewoon" in Amsterdam te bewonderen zijn tijdens ArtZuid.
vincent rijsvincent rijs
14:23 26 Nov 21
heerlijk om langs de prachtige lanen lopende, te genieten van een aantal de fantasie prikkelende beelden/objecten ! Een feest voor de zinnen...hoop nog heel vaak deze wandeling te mogen maken...
Eric HaasEric Haas
13:52 06 Oct 21
Wat een waardevolle toevoeging is deze openlucht tentoonstelling die ook nog eens plan zuid van berlage impliciet promoot en inhoud geeft! Ook voor kleine kinderen leuk!
Woodrow BänzigerWoodrow Bänziger
12:21 12 Sep 21
Ik mis de horeca en de bankjes om even uit te rusten. Ook zou ik graag per kunstwerk een bord willen met meer informatie.
js_loader

Voor ARTZUID 2021 heeft Stichting Art Zuid de bekende Travelers Choice Award van TripAdvisor mogen ontvangen. Allemaal dankzij de geweldige beoordelingen van bezoekers. Help jij ARTZUID 2023 weer aan de Travelers Choice Award?

Routebeschrijving

Met openbaar vervoer

Vanaf Station Amsterdam Zuid neem de uitgang Zuidplein. Loop in noordelijk richting de Minervalaan op. Loop deze af. Het ARTZUID Informatiepaviljoen staat ter hoogte van Minervalaan 1. (10 min.) Of neem tram 5 richting Centraal Station, stap uit bij halte Gerrit van der Veen/Beethovenstraat. (10 min)

Vanaf Station Amsterdam Centraal neem metro 52 (Noord/Zuidlijn) richting station Amsterdam Zuid. Stap uit bij Metrostation de Pijp. Stap over op tram 24 richting VU Medisch Centrum en stap uit bij tramhalte Beethovenstraat Gerrit van der Veenstraat. Loop 200 meter in westelijke richting naar de Minervalaan op (totaal 30 min.)

Met de auto, toets in de navigatie de Minervalaan 7 in.
Indien geen navigatie, vanaf de A10 neem afrit s109 richting RAI, volg de Boelelaan, de Beethovenstraat, sla linksaf bij de Stadionweg, rechtsaf de Minervalaan op en parkeer op de Apollolaan of Minervalaan. Kosten € 4,50/uur. Op zondag gratis. Het ARTZUID Informatiepaviljoen staat t.o. Minervalaan 1.

Zie ook

ARTZUID tentoonstelling 2019 Aristide Maillol Atelier

Internationale kunstenaars

Kunst voor iedereen

Kunst voor iedereen

ARTZUID tentoonstelling opkomend talent

Opkomend talent

Meld je aan om de ARTZUID nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.