Rebecca Warren

Rebecca Warren

‘Hoewel hedendaagse kunst evolueert door een proces van toe-eigening en referentie, is het niet-didactisch, omdat het dichter bij openbaring en ontdekking staat.’

Naam: Rebecca Warren
Geboren: Verenigd Koninkrijk, 1965
ARTZUID editie(s): ARTZUID 2015

Social Media: Instagram

Over Rebecca Warren

Rebecca Warren is beeldhouwer. Ze maakt vooral beelden in klei en brons en werd bekend om haar gearrangeerde vitrines. Warren studeerde Fine Art aan Goldsmiths College van University of London. Daarna behaalde ze een Master in Fine Art aan het Chelsea College of Fine Art & Design en was ruim een jaar artist-in-residence aan de Ruskin School van Oxford University.

Tot 1977 werkte ze veel samen met de kunstenaar Fergal Stapleton. Haar vroege werken in klei beeldden vaak naakte vrouwelijke vormen uit. Seksualiteit was een geliefd thema, dat ze in historische context plaatste. Haar sculpturen waren rechtstreekse verwijzingen naar werken van Alberto Giacometti en Edgar Degas, maar ook naar de getekende vrouwenfiguren uit de stripverhalen van Robert Crumb en de gladde modellen van de fotograaf Helmut Newton.

In 2006 werd Warren genomineerd voor de prestigieuze Turner Prize voor haar installaties. Twee jaar later volgde de nominatie voor de Vincent Award. Haar werken combineren een breed scala aan bronnen met een sterk formeel bewustzijn. Ze injecteren conventionele materialen met een sensuele lichamelijkheid om zo iets heel nieuws te creëren.

Recenter werk maakte ze uit brons en staal. In 2009 had ze haar eerste expositie, en jaar later gevolgd door een grote solotentoonstelling in Chicago. Een benoeming tot hoogleraar schilderen en beeldhouwen aan de Kunstacademie van Düsseldorf volgde in 2014.

There Is Another Way te zien tijdens ARTZUID in 2015. Twee handgeschilderde bronzen beelden op sokkels, waarin ze ook teruggrijpt op formele principes en tradities uit de beeldhouwkunst. Ze vermengt klassieke, barokke en impressionistische stijlen met bewust stijlloze en cartooneske vormen.

Kunstwerken op ARTZUID

Gerelateerde producten

ARTZUID Groeps Tour
Tours

Boek nu

ARTZUID Cadeaus
ARTZUID Cadeaus

Bestel nu

Artist Boek
Artist Boeken

Bestel nu

Beeldenmagazine
Beeldenmagazine

Bestel nu

ARTZUID ART CAMP
ART CAMP

Boek nu