De 9de editie van de Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID vindt plaats van 17 mei t/m 21 september 2025. De titel van de tentoonstelling is Reflecties op Amsterdam.

Wilt u nog nagenieten van ARTZUID 2023 download dan hier de ARTZUID 2023 Audiotour via de Appstore of Google Playstore.

Kom op KUNSTKAMP in de zomervakantie!

Al meer dan 10 jaar is het ARTZUID ART CAMP hét kunstkamp van Amsterdam voor kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar. Van maandag t/m vrijdag van 9-16 uur werken ze aan de hand van een thema aan verschillende kunstopdrachten; op vrijdag is de tentoonstelling. Ze leren omgaan met verschillende technieken en materialen. Tijdens het kunstkamp worden de kinderen artistiek uitgedaagd en kunnen ze hun creatieve geest de vrije loop laten. Alle schoolvakanties vinden de ARTCAMPS plaats in Buurthuis Lydia, Roelof Hartplein 2A, Amsterdam. Reserveer snel een plekje voor zomer 2024.

DATA:

  • Zomervakantie 22 juli t/m 30 augustus 2024 (6 weken)
  • Herfstvakantie 28 oktober t/m 1 november 2024 (1 week)

TOP-100 Beeldhouwers 2024 is bekend!

Meer weten? Bestel dan het jubileumnummer van Beeldenmagazine #100 of wordt abonnee. Beeldenmagazine is hét kwartaalblad voor sculptuurliefhebbers, beeldhouwers, verzamelaars en opdrachtgevers voor kunst in de openbare ruimte. Vaste rubrieken zijn: de uitgebreide tentoonstellingsagenda van beeldeninitiatieven in Nederland en België, interviews met kunstenaars, gemeentelijke collecties, nieuwe kunstopdrachten en columns en recensies van vooraanstaande beeldenkenners. Ieder kwartaal is er een lezersaanbieding waarbij een gratis rondleiding bij een van de tentoonstellingen wordt aangeboden.

Wordt nu

1-jaar abonnement t.w.v. €39,50 – een sculptuurkleurboek gratis
2-jaar abonnement t.w.v. €79,00  –  3 oude nummers + catalogus ARTZUID 2023 gratis.

Tijd voor een Art Party!

Wil je de verjaardag van je kind of jezelf op een kunstzinnige manier vieren? Of wil je met een vriendengroep of collega’s iets creatief doen? Dat kan bij ARTZUID in buurthuis Lydia. Neem eerst contact op om het feestje te bespreken en de datum af te stemmen! Na de taart en het uitpakken van de cadeaus gaan we een superleuke knutselopdracht doen in het atelier. Wat het extra leuk maakt, je mag zelf een thema kiezen en iedereen heeft aan het eind van de dag een prachtig kunstwerk om mee naar huis te nemen!

Voor kinderen van 5 t/m 12 jaar hebben we een speciaal versierd kinderpartijtje, maar ook groepen van hogere leeftijdscategorieën zijn van harte welkom voor het maken o.m. beeldjes van klei/gips/afvalmateriaal, graffiti-workshop of linosneden.

Verjaardagsfeestjes op zondag van 9.45-12.15 uur. Ruim 2.5 uur feestvieren en knutselen in Buurthuis Lydia, Roelof Hartplein 2a

Start VRIENDEN Campagne ARTZUID 2025

Geniet je van de beeldententoonstelling op de Apollolaan en Minervalaan? Vind je ARTZUID een aanwinst voor de buurt? Vind je het belangrijk dat jongeren in aanraking komen met kunst? Word dan Vriend van ArtZuid! Als Vriend steun je kunstenaars en de ArtZuid organisatie. Vriend worden kan al vanaf € 75 per jaar; je ontvangt in 2025 gratis de tentoonstellingscatalogus, openingsuitnodiging en een vriendenrondleiding. Ons doel is om komend jaar op 500 vrienden uit te komen. Doe je mee?

0
De teller staat op: