ARTZUID 2021 – IMAGINE

15 mei – 19 september

Tentoonstelling

Van 15 mei tot en met 19 september 2021 vindt de 7e editie van ARTZUID plaats. De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan zestig kunstwerken op de 2,5 km lange route. Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. In deze groene omgeving zijn theatrale opstellingen te zien van moderne en hedendaagse sculpturen en interactieve ruimtelijke installaties. ARTZUID omvat iedere editie een gevarieerd randprogramma met rondleidingen, artist talks en educatief materiaal voor scholen. Gedurende de tentoonstelling zijn de sculpturen 24/7 gratis te bezichtigen. Routekaarten, catalogi en merchandise zijn vanaf 15 mei 2021 verkrijgbaar in het Informatiepaviljoen op de Minervalaan 1 of via de webshop.

Op ARTZUID is werk te zien van internationaal vermaarde kunstenaars en jong talent. Bij de selectie van de beelden staat diversiteit en inclusiviteit centraal, waarbij we streven naar een aantrekkelijke en leerzame publiekstentoonstelling. Dankzij de beeldenroute veranderen de lanen en pleinen in Amsterdam Zuid in plekken van ontmoeting. De curator en het thema worden in het voorjaar van 2021 bekend gemaakt.

Rondleidingen

Iedere zaterdag en zondag om 13.00 uur vindt de ARTZUID instaprondleiding plaats. Ook kunt u een persoonlijke groepsrondleiding boeken op een dag en tijd naar keuze voor uw eigen gezelschap. Bekijk alle mogelijkheden voor rondleidingen onder ARTZUID rondleidingen.

Educatie programma

Neem je klas mee naar ARTZUID en doe samen de kindertour, kom lekker knutselen in ons kinderatelier of besteed je vakantie creatief tijdens ons ART CAMP. Bij ARTZUID valt genoeg te leren én te beleven! Bekijk ons programma voor alle activiteiten voor kinderen.

Amsterdam Sculptuur Biënnale

ARTZUID Route

Voor ARTZUID 2019 heeft Stichting Art Zuid de bekende Travelers Choice Award van Tripadvisor mogen ontvangen. Allemaal dankzij de geweldige beoordelingen van bezoekers. Help jij ARTZUID 2021 weer aan de Travelers Choice Award?

Elk jaar verzamelt TripAdvisor alle beoordelingen, waarderingen en de favorieten die reizigers van over hele wereld delen. Tripadvisor geeft een Travelers’ Choice award aan accommodaties, attracties en restaurants die consequent geweldige beoordelingen van reizigers verdienen en die in de top 10% van de accommodaties op Tripadvisor staan.

Bezoekersinformatie

De start van de beeldenroute is bij ons Informatiepaviljoen op de groenstrook ter hoogte van Minervalaan 1, Amsterdam. De beeldenroute loopt van Station Zuid, via de Minervalaan, de Apollolaan naar het Museumplein.

Openingstijden

ARTZUID vindt plaats van 15 mei t/m 19 september 2021. De 60 beelden staan tentoongesteld in de openbare ruimte en zijn 24 uur per dag toegankelijk.

Het Informatiepaviljoen op Minervalaan 1 is gedurende de tentoonstelling dagelijks open tussen 10.00 – 18.00 uur.

Informatiepaviljoen

In het Informatiepaviljoen op Minervalaan 1 kunt u terecht voor o.a. de routekaart, catalogi en merchandise. Ook is er een hapje en drankje verkrijgbaar. Bezoekers kunnen gebruik maken van het toilet in het nabijgelegen Hilton Hotel. Het Informatiepaviljoen is ook het verzamelpunt van alle rondleidingen. Er is gratis WiFi beschikbaar, waarmee u de ARTZUID app kunt downloaden. U kunt de routekaart en catalogus ook van te voren bestellen in onze webshop. Let op dat de verzendtijd max. 4 dagen kan zijn.

Routebeschrijving

Met openbaar vervoer

Vanaf Station Amsterdam Zuid neem de uitgang Zuidplein. Loop noordelijk richting de Minervalaan. Loop deze af. Ons Informatiepaviljoen staat op de groenstrook ter hoogte van Minervalaan 1. (10 min.)

Vanaf Station Amsterdam Centraal neem Metro 52 (Noord/Zuidlijn) richting station Amsterdam Zuid. Stap uit bij Metrostation de Pijp. Stap over op Tram 24 richting VU Medische Centrum en stap uit bij Tramhalte Minervaplein. Loop 400 m in noordlijke richting de Minervalaan op (totaal 30 min.)

Met de auto vanaf de A10 neem afrit s109 richting RAI. Toets Minervalaan 1 in bij navigatie en parkeer op de Apollolaan of Minervalaan. Kosten  €4,50/uur. Ons Informatiepaviljoen staat op de groenstrook ter hoogte van Minervalaan 1.

Zie ook

ARTZUID tentoonstelling 2019 Aristide Maillol Atelier

Internationale kunstenaars

Kunst voor iedereen

Kunst voor iedereen

ARTZUID tentoonstelling opkomend talent

Opkomend talaent