Carin Scholten

Carin Scholten

Naam: Carin Scholten
Geboren: Nederland, 1963
ARTZUID editie(s): ARTZUID 2021, 2023

Social Media: Instagram

Over Carin Scholten

Carin Scholten is beeldhouwer; ze studeerde aan de National Academy of Arts and Design in New York en aan Chelsea School of Art en werkte in gedeelde sculpture en painting studio’s in New York en London.

In haar werk staat de zoektocht naar sereniteit, balans en het fragiele evenwicht tussen mens en natuur centraal. Ze gaat ver in het scheppen van een domein waarin alles in harmonie is. In plastisch opzicht kunnen enkele millimeters verschil in de afwerking van het beeld tot verstoring van het evenwicht leiden. Wat vanzelfsprekend en eenvoudig lijkt om te doen is in de praktijk vaak gecompliceerder. Het verbeelden van een kwetsbare balans vereist optimale aandacht, concentratie en toewijding.

Ogenschijnlijk bevinden Scholtens mythische figuren zich in een parallel universum met ‘onaardse’ natuurwetten en regels. Tegelijkertijd weerspiegelen de fantasiefiguren een gedroomde werkelijkheid waarin sereniteit, schoonheid, optimisme en verbondenheid tussen mens en natuur de belangrijkste waarden zijn.

Tijdens ARTZUID 2021 stonden van Carin Scholten twee beelden opgesteld aan de Minervalaan. Onder de titel Paradise Regained I en Paradise Regained II zagen de bezoekers twee grote bronzen beelden van mensachtige figuren met een gewei die respectievelijk een jong nijlpaard en een takkenbos in handen hebben. De beelden zijn voorzien van een goudkleurige laag en verwijzen direct naar het bekende gedicht Paradise Lost van de zeventiende-eeuwse dichter John Milton. Op ARTZUID 2023 is Scholten vertegenwoordigd met een nieuw beeld The Journey.

Kunstwerken op ARTZUID

Gerelateerde producten

ARTZUID Groeps Tour
ARTZUID Cadeaus
Artist Boek
Beeldenmagazine
ARTZUID ART CAMP
ARTZUID Webshop