Judith Wiersema

Judith Wiersema

‘Een beeld beginnen in hout, klei of steen helpt om de emotie kracht te geven, omdat het lijkt op de weerstand die ik in het echte leven tegenkom.’

Naam: Judith Wiersema
Geboren: Nederland, 1968
ARTZUID editie(s): ARTZUID 2019

Social Media: Instagram, Facebook, LinkedIn

Over Judith Wiersema

Judith Wiersema is beeldhouwer. Na een opleiding tot verpleegkundige en psychologie ontdekte ze in 1995 haar ware passie: die van de beeldhouwkunst. Ze voltooide de Gooische academie voor beeldende kunsten en begon met Janko Bergman haar eigen atelier, annex school.

Wiersema werkt bij voorkeur zonder modellen, ongedwongen vanuit haar perceptie, kennis en creativiteit. Ze maakt haar beelden uit brons en aluminium, waarin vooral vrouwelijke vormen en houdingen tot uitdrukking komen. Wat figuratief begint, leidt in sommige gevallen tot bijna abstracte vormen. Het zijn veelal torso’s, van vrouwen en ook van mannen.

Wiersema maakte een Barbie-serie, ontleend aan de poppenfiguur. Voor haar is Barbie gewoon een pop en geen concurrent van echte vrouwen. Ze wil kijkers confronteren met haar werk, hen doen verbazen, schrikken en emoties ervaren.

In 2019, de zesde editie van ARTZUID, nodigden curatoren Jhim Lamoree en Michiel Romeyn de kunstenares uit, wat leidde tot de plaatsing van The big leg, the big step op het pleintje aan de Cornelis Schuytstraat in Oud-Zuid. Een ruim zeven meter hoog, hooggehakt vrouwenbeen in zwart brons.

Wiersema exposeerde haar werk in Nederland, Europa, Zuid-Korea, China en de Verenigde Staten.

Kunstwerken op ARTZUID

Gerelateerde producten

ARTZUID Groeps Tour
Tours

Boek nu

ARTZUID Cadeaus
ARTZUID Cadeaus

Bestel nu

Artist Boek
Artist Boeken

Bestel nu

Beeldenmagazine
Beeldenmagazine

Bestel nu

ARTZUID ART CAMP
ART CAMP

Boek nu