Laura Lian

Laura Lian

‘Ik probeer ‘energie’ in mijn werk te steken. Ik bedenk beelden op stille momenten in meditatie. Ik hou van uitdagingen en verwelkom grootschalige projecten. Kunst is de mix van een ambacht waar hard aan gewerkt is en een creatief idee dat uit de ziel komt.’

Naam: Laura Lian
Geboren: Verenigd Koninkrijk, 1952
ARTZUID editie(s): ARTZUID 2021 

Social Media: Instagram

Over Laura Lian

Laura Lian is beeldhouwer en schildert ook portretten in opdracht. Haar sculpturale werk is divers: van staalconstructies met glasvezel in de openbare ruimte tot borstweringen voor bruggen, van bronzen plaquettes tot herdenkingsbeelden.

In haar tienerjaren werd ze sterk beïnvloed door popmuziek en energie van talloze vredescampagnes. Vooral John Lennons manier van verzet tegen het naoorlogse establishment inspireerde haar. Het is de bedoeling van Laura Lian dat haar beelden deel uit maken van de gemeenschap, zodat mensen over er over kunnen communiceren, selfies kunnen maken en hun ervaringen kunnen delen met vrienden over de hele wereld. Ze vindt het belangrijk dat haar werk ingezet wordt voor de gemeenschap. Zo heeft het standbeeld van John Lennon in korte tijd ruim zes miljoen Britse ponden opgeleverd voor goede doelen.

Tijdens ARTZUID 2021 was stond de hal van het Hilton hotel John Lennon Peace Sign (2018) opgesteld. Het markeerde de vijftigste verjaardag van de campagne tegen oorlogen in de wereld van John Lennon en Yoko Ono in 1969. Dit reizend vredesstandbeeld deed eerder Liverpool (de thuisbasis van de Beatles) en Londen aan. In het Amsterdamse Hilton hotel verbleven Lennon en Ono in 1969 enkele dagen voor hun Bed-in for peace.

Kunstwerken op ARTZUID

Gerelateerde producten

ARTZUID Groeps Tour
ARTZUID Cadeaus
Artist Boek
Beeldenmagazine
ARTZUID ART CAMP
ARTZUID Webshop