Wataru Nakamura

Wataru-Nakamura-Model-series-ARTZUID-2011-archief

Naam: Wataru Nakamura
Geboren: Japan, 1981
ARTZUID editie(s): ARTZUID 2011

Over Wataru Nakamura

Wataru Nakamura is beeldhouwer en schilder. In Japan studeerde hij Earth Sciences, een wetenschap die de interactie tussen de atmosfeer, de bodem en de oceanen onderzoekt. Daarna vertrok hij naar San Francisco, waar hij aan de California College of Arts de opleiding tekenen en schilderen volgde. Na deze opleiding ging hij weer terug naar Japan.

Nakamura maakte aanvankelijk schilderijen op basis acryl- en oliebasis, vaak met kleine figuren in fantastische en dampende rijken. Zijn kleuren en texturen zorgen voor licht hallucinerende effecten. Hij werkt tegenwoordig met plasticine, een kleurrijke, synthetische klei.

In 2011 was Nakamura vertegenwoordigd op ARTZUID met zijn Model series; een reeks bonte, kleine kleifiguren die hij tussen 2006 en 2011 maakte.

In 2016 werkte hij met een aantal andere internationale kunstenaars aan een expositie met publicatie Art Obulist, die begon vanuit de suggestie om hedendaagse kunst en cultuur te introduceren in Obu, een stad zonder kunstgaleries. Zo ontstond een Brain museum, een museum dat niet is beperkt tot een gebouw, maar een die tot nadenken stemt en waar alleen op die ene plek nieuwe mogelijkheden ontdekt kunnen worden. Een jaar later keerde de tentoonstelling terug in Obu.

Kunstwerken op ARTZUID