Martin Pfeifle

Martin Pfeifle

‘Ik vind het leuk als mensen plezier hebben, gaan zitten en ontspannen. Ik ben niet bang voor contact met de sculptuur. Ik vind het niet erg als mensen van het beeld houden, volgens met motto ‘Just like me’.’

Naam: Martin Pfeifle
Geboren: Duitsland, 1975
ARTZUID editie(s): ARTZUID 2013

Social Media: Instagram

Over Martin Pfeifle

Martin Pfeifle is beeldhouwer, die zich vooral toelegt op installaties in binnen- en buitenruimtes. Hij studeerde aan de Kunstakademie Düsseldorf bij onder andere Tony Cragg en voltooide deze opleiding met een master bij Hubert Kiecol.

Pfeifles bouwwerken hebben als doel de ervaring, die de kijker heeft van een bestaande ruimte, te veranderen. Tijdens een van zijn installaties (Rotemartha) spande hij over de gehele verdieping van een groot gebouw brede banen rozerode tape van de ene deurpost naar de ander. Hiermee doorkruiste hij de logische opeenvolging van de ruimtes en zette de kijker op het verkeerde been.

In Münster (Westfälisches Landesmuseum), Aken (Neuer Kunstverein), Duisburg (Lehmbruck Museum) en Florence waren zijn installaties te zien. Bij het Goethe-Institut Vietnam was hij Artist in Residence. Sinds 2000 exposeert Pfeifle in solo- en groepstentoonstellingen, aanvankelijk in Düsseldorf, later in heel Duitsland en af en toe elders in Europa.

Twee sculpturen van Martin Pfeifle waren in 2013 tijdens ARTZUID te zien: Rado en Breng Brang. Het werk Rado – wat hij eerder in Bonn toonde – was bedoeld voor kinderen. Het is een grote verzameling van piepschuimblokken van 50 x 50 x 50 cm in lagen zwart-wit, als groot uitgevallen Engelse dropjes. Naar eigen inzicht konden de jonge bezoekers de blokken neerleggen, opstapelen, verplaatsen.

Breng Brang transformeerde een plein op de Zuidas tot een abstract schilderij. De vierkante en rechthoekige boomspiegels van twee rijen bomen voorzag hij elk van twee lichtblauwe en twee roze wanden, wat een vervreemdend effect had.

Kunstwerken op ARTZUID

Gerelateerde producten