Arjanne van der Spek

Arjanne van der spek

‘Mijn werk is niet echt abstract, ook niet figuratief, meer ertussen in, ik noem het wel eens ‘organisch abstract’; vormen van wolken, stenen, stormen, kleden, planten, trossen, lippen, vingerafdrukken, enzovoort.’

Naam: Arjanne van der Spek
Geboren: Nederland, 1958
ARTZUID editie(s): ARTZUID 2021 

Social Media: Instagram

Over Arjanne van der Spek

Arjanne van der Spek is beeldhouwer, glasschilder, installatiekunstenaar en graficus. Ze werd opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch en volgde aansluitend de Ateliers ’63 in Haarlem. In 1987 kreeg ze de Aanmoedigingsprijs van het Amsterdams Fonds voor Beeldende Kunst. Ze was tevens docent aan verschillende kunstopleidingen, in Arnhem, Amsterdam, Enschede en Kampen.

In 1996 was werk van Van der Spek te zien tijdens een expositie in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Haar werk is opgenomen in de collecties van het Catharina Gasthuis in Gouda en Museum Het Valkhof in Nijmegen. Beelden van Van der Spek bevinden zich in de publieke ruimte van diverse plaatsen in Nederland. In het park Berg en Bos in Apeldoorn staat haar Gedachtenbeeld. Een glaskunstraam en een beeld van gegoten aluminium staan bij de entree van het Stedelijk Museum in Gouda.

Voor de editie 2021 van ARTZUID ontwierp Arjanne van der Spek Foto-tuin (voor Hester), een combinatie van een bronzen beeld met een langwerpige bak van meters lang met daarin planten. Het doet denken aan een voorouderbeeld door zijn natuurlijke vorm. De vrijwilligers van het informatiepaviljoen hebben drie maanden lang de planten verzorgd.

Kunstwerken op ARTZUID

Gerelateerde producten

ARTZUID Groeps Tour
ARTZUID Cadeaus
Artist Boek
Beeldenmagazine
ARTZUID ART CAMP
ARTZUID Webshop